Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen Allmänt Avel Veckans Avelshingst Betäckningar & fölningar Stostammar Hingstlinjer Färger Föl Föl 2011 Russets historia Avelsvärdering Avelshingstar Utställningar Vi gratulerar! Om sajten God morgon! Kör & travsport Ridsport Säljes Köpes Hästhälsa & hästhållning Uppfödare Hingstnytt Efterlysningar Bildserier Lojsta Hed

Generalmönstring Sv. Russavelsföreningen Russporträtt Månadens russbild Hingstförmedling Ur spår Förenings & klubbinformation Träningsdagböcker Forum in English
Hästhälsa & hästhållning

Fri tillgång på hö??

2018-11-24 12:39 #0 av: elvira_zeans

Är det någon här som har sitt gotlandsruss på fri tillgång hö?
För/-nackdelar?

Anmäl
2018-11-26 11:40 #1 av: Tusen

Vi har alltid haft fri tillgång på grovfoder. Så har vi haft det i 20 år och det fungerar utmärkt.
Jag behöver bara fodra 1 gång om dagen (max 2 ggr) och jag vet att det finns de som fodrar en gång i veckan eller t.o.m. varannan vecka.
Fördelen för hästen är att den inte får magsår och heller inte hetsäter, vilket gör att risken för foderstrupsförstoppning minskar rejält.

Hästar med fri tillgång blir mer harmoniska tycker jag. Och lägger man fodret på olika ställen i hagen så går de runt lite mer som då de är på bete. De byter gärna plats även om det inte är slut på den plats de står från början.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.