Ridsport

Hööks ponnyputa

2015-07-25 16:08 #0 av: Vimlan

Är det någon av er som har koll på hur Hööks ponnyputa http://www.hooks.se/produkt/ponnysadel/46551/46554/ ligger på ett normalbyggt russ? 

Mitt gudbarn börjar bli så pass stor att han kan (och vill) "rida", men min sadel är förstås för stor för honom (han är bara drygt tre år). Han kommer på sin höjd "rida" någon gång i månaden så det är ingen stor påfrestning på ponnyn som vi talar om, men jag vill att barnet ändå ska sitta stadigt plus att den inte ska ligga katastrofalt dåligt på ponnyn.

Tips på andra barn- och ponnyvänliga sadlar emottages tacksamt!

Anmäl
2015-07-27 22:43 #1 av: Lena90

Jag använder en ponny puta till mitt russ vid ponnyridningar. Vet inte var den kommer från då jag köpte den begagnad men är lik den som hööks har. Tycker den ligger bra, dock är mitt sto så rund i ryggen så får ha en glidpadd under annars glider den i sidled Galen

Anmäl
2015-08-04 07:43 #2 av: nika85

Jag fick med en syntetsadel av westernmodell när jag köpte en häst, som funkat bra vid sånna tillfällen. Då finns det ju en knopp att hålla sig i för barnet med. :-) Jag tror hööks har kvar dem i sortimentet. Annars funkar nog ponnyputa också.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.