Allmänt

Godmorgon 24:e november

2014-11-24 10:15 #0 av: sandra75

Godmorgon ute i landet,

Idag regnar det ganska mycket på västkusten :p Jag vaknade upp av regnet och när jag åkte såg jag att båda mina hästar stog i lösdriftshallen - tidigare har de mest varit inne och använt det som toa.

I helgen har jag varit lat, inte gjort mer än nödvändigt med hästarna.

Fast igår var jag iväg med jobbet och red på lusitanos. Jag fick en välutbildad herre som jag fick göra galoppombyten och början på piaff på  - första gången för mig så jag var lite smått lyrisk. Jag kom att tänka på hur lika dessa portugisiska hästar är våra små russ. De är kompakta i kropparna, lätt till samling, är coola i temperamentet och kan vara otroligt energiska när man ber dem.

Anmäl
2014-11-24 12:01 #1 av: StuteriSolo

God middag i landet! 

Även här i norrbotten regnar det, vad är det för fel på snö i november??? Ena dagen tio minus och nästa tre plus och ösregn, fy och usch!!!!

Igår hade vi kurs i skogs- och brukskörning här på gården, det blev en lyckad dag och det blir fler kurser framöver. Då hoppas jag att inte nästan alla deltagare hoppar av sista kvällen....

De flesta hästarna vilar i form, vi var på klubbtävling i trav i lördags med vår Freja-häst, Sara var nöjd med henne, hon blir mindre och mindre stressad av de andra hästarna. Nu är det bara träning och åter träning så hon får litet muskler så hon orkar trava också.

Anmäl
2014-11-25 10:32 #2 av: sandra75

Vad kul med sån kurs, jag hoppas att de kan ordna det här i södra sverige lite närmare där jag bor. Tråkigt med sista minuten avhopp - om det inte är välgrundat.

Anmäl
2014-11-25 13:15 #3 av: Reko

#2 De hade träning tidigare i höstas och även andra raser var välkomna under förutsättning att de var medlemmar i avelsföreningarna. Jag kunde tyvärr inte vara med men jag vet andra russ som deltog i brukskörningsträning. Kanske något att föreslå till Västruss? http://www.bohuslandalsfjord.se/

Häromåret hade även FNH Skaraborg träning i skogskörning då det deltog russ på åtminstone en plats. Det borde göras igen då jag vet att andra russägare inte kunde just då.

Anmäl
2014-11-25 14:45 #4 av: Reko

#2 Även andra FNH-distrikt kan ha kurser:

http://www.fnh-bohuslan.se/ Har prova-på-körning i januari! Inriktning skog...

http://www.nordsvenskar.se/ Brukar också ha mycket aktiviteter, bl a öva inför KBI.

Jag tror du är välkommen, även om du inte är medlem i just den föreningen. Alla som bidrar till att det går runt borde vara välkomna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.