Allmänt

Idag körde vi Eskilstunas Lucia

2012-12-13 23:25 #0 av: Tusen

Detta gick att läsa i Kuriren idag. Det var våra ponnysar som skjutsade Lucia och hennes tärnor. Lucia var dessutom en elev till mig. Kyss

Årets Lucia  tog emot folkets jubel (Länk)

Nu har Mathilda Gyllhamn krönts till Eskilstunas Lucia 2012. På Fristadstorget lyste hon upp vintermörkret och fick varma applåder.

Årets Lucia i Eskilstuna

Årets Lucia heter Mathilda Gyllhamn. Hon är 16 år och går naturprogrammet på Rinmanskolan.

Hon blev framröstad till Lucia som en av nio kandidater. De övriga kandidaterna var Luciatågets tärnor. De heter Antonella Mazreku, Nicole Melkie, Jessica Stenberg, Hannah Rogers, Denise Barkelind, November Lindstrand, Elina Gustavsson och Samira Brandt.

I sedvanlig ordning gjorde årets luciatåg en pampig entré när de kom till stadshuset i häst och vagn. Framför huset möttes de av en fackelparad.

För Mathilda och hennes vänner var kröningen och det efterföljande uppträdandet på Fristadstorget slutet på en lång dag där en hel rad av lussefiranden avverkats.

Förutom alla minnen från dagen bär Mathilda Gyllhamn också med sig luciasmycket som hon fick av kommunfullmäktiges ordförande Alf Egnerfors på stadshusets balkong.

Lucia Mathilda Gyllhamn och hennes tärnor gjorde en stilig entré när de kom till Fristadstorget med häst och vagn.

Anmäl
2012-12-13 23:55 #1 av: Gurkane

Roligt!

 

Anmäl
2012-12-14 07:01 #2 av: alpros

Superkul!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.