Allmänt

Önskemål till Blå Basen

2012-01-17 16:54 #0 av: Tusen

Visst vore det väl trevligt om man även kunde ha  ägaren till varje russ registrerat någonstans i Blå Basen.

Som uppfödare eller före detta ägare kan det vara spännande att se vart ens små älsklingar hamnar. Många B-ponnysar har ju fått lov att byta ägare några gånger i livet. På gott och ont.

Är det något som är omöjligt eller väldigt tidskrävande att göra för de som jobbar med Blå Basen?

Anmäl
2012-01-17 17:59 #1 av: silarp

har jag oxå tänkt på! det är ju så komplett annars!

Anmäl
2012-01-17 18:30 #2 av: PernillaJ

Det tror jag inte kommer att ske. Det ingår ett ägarregister i Blå Basen, men pga Personuppgiftslagen (PuL) visas ägaruppgifterna inte i den publika delen.

Anmäl
2012-01-17 18:58 #3 av: ryttarn

#2 Skall man hårdra pul så skall inte uppfödare stå heller....

Att publicera ägaruppgifter utan att bryta mot pul är inte speciellt svårt. Om man på ägarblanketens del för ägarbyte lägger till en liten kryssruta där man godkänner publicering av ägaruppgifter på nätet så har man uppfyllt pul.

Jerker Klang,
medarbetare på ponnytrav ifokus

Gemenskap, glädje och fart - ponnytrav såklart!

Stuteri Isil, Sagolika Gotlandsruss

www.isil.se

Anmäl
2012-01-17 19:34 #4 av: Tusen

Så underligt för SPTF har ju listor utlagda på sin sida där det står både tränare, uppfödare och ägare på varje startande ponny. Även ST har ju det på det sättet. Omfattas inte de av den lagen då?

Anmäl
2012-01-17 23:09 #5 av: ryttarn

#4 Jo, pul gäller alla och ST och SPTF bryter ganska fragrant mot den. Men så länge ingen anmäler dom så är det ju ok ;). Pul är en av de mest ogenomtänkta lagar som vi har, stiftad av politiker som inte hängt med in på detta milenium utan fortfarande lever i det förra......

Jerker Klang,
medarbetare på ponnytrav ifokus

Gemenskap, glädje och fart - ponnytrav såklart!

Stuteri Isil, Sagolika Gotlandsruss

www.isil.se

Anmäl
2012-01-18 08:17 #6 av: Tusen

Jag har läst lite mer om PUL nu och hittade följande text.

Om man vill kan man ju tolka det så som att ett ägarnamn inte omfattas av PUL då lagen lättades något under 2007.

När t.o.m. en klasslista är okej att lägga ut borde ett ägarnamn inte vara några problem.

Utdrag:

"Lättnaderna innebär att många av hanteringsreglerna inte behöver tillämpas på viss hantering av personuppgifter i ett ostrukturerat material. Syftet är att underlätta vardaglig hantering av personuppgifter som inte medför integritetsrisker. Lättnaderna gäller för vardaglig ostrukturerad behandling av personuppgifter som löpande text i ordbehandlingssystem, löpande text på Internet, ljud- och bildupptagningar och korrespondens per e-post. Undantaget kan också omfatta enkla strukturer som klasslistor och listor över anställda – om inte materialet ingår i eller ska infogas i en databas med en personuppgiftsanknuten struktur, till exempel ett ärendehanteringssystem."

Anmäl
2012-01-18 21:00 #7 av: Cara-Mia

På hundar finns det ett hundregister där uppfödaren står angivet och så får man kryssa i om man som ägare vill stå offentligt, annars står detej angivet/publicerat/tillåte.

Nåt sånt borde väll gå på hästarna med? Vore bra med ägare med tycker jag.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.