Veckans Russ

Veckans Russ ~ Torpets Aurora

2014-03-10 12:20 #0 av: Teja-Bea

Veckans russ är Torpets Aurora - Liten men naggande god!

Namn: Torpets Aurora 30-09-0027
Födelseår: 2009
Uppfödare: Ann-Louise Ekman, Sorunda
Ägare: Lena Rolfson, Loshult
Färg och tecken: svart, stjärn, snopp, 4vtff
Mankhöjd: 114 cm.
Far, mor och morfar: e. Citrus 528, u. Felizia 4024, ue. Bizter 473
Meriter: Fyra i agility på Russkul 2013
Godkänt bruksprov 2013. 
Premiering 2013 32p
Clear round inofficiell precision 2013 där hon var nollad. 
Genomfört treårstest 2012. 
Varit med på ponnyridning. 

Jag köpte Aurora i januari som nybliven tvååring. En liten svart, fluffig och mycket charmig tjej som jag har haft i tre år nu.

Under dessa år har vi hunnit med en hel del. Vissa saker med mindre framgång och andra med lite större framgång. Utställning och premiering har gått lite mindre bra med låga poäng bland annat på grund av hennes mindre storlek. Men att vara ett litet russ behöver inte betyda att man är ett sämre russ eller hur ;)


Jag körde in henne när hon var ca 2,5 år och detta gick utan problem då hon har ett lugnt temperament och psyke och är inte rädd för mycket. En positiv dam med en liten dos egen vilja som gör henne rolig att jobba med.

Som fyraåring fick hon debutera på ponnyridningen vid den lokala marknaden vilket hon skötte superbra. Hon är lugn med barnen och har inga problem med att ha en hel skock ungar som svärmar runt sig och klappar henne.

Vi har tränat brukskörning och förhoppningen är med mer träning att i framtiden ställa upp i bruks DM. Precisionskörning har vi också tränat lite och även där är tanken att försöka komma ut och tävla officiellt någon gång.


Tanken när jag köpte Aurora var att ta föl på henne. Men efter mer insikt från premieringarna har jag valt att avvakta några år för att se om hon kanske växer lite till. Även om hon inte har den bästa exteriören för ett russ så är hennes temeprament och bruksegenskaper mycket värda för mig. Så vi får se hur det blir i framtiden.

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2014-03-15 09:09 #1 av: __Prenses

Oj vad hon ser fin ut! Ett riktigt kap! :) Visst ska man tänka på hur hon ser ut i tanke med avel, men jag tycker det väger minst lika mycket med ett bra temperament! :)

Anmäl
2014-03-15 10:44 #2 av: Lena90

#1 Tack :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.