Månadens russbild

Vinnande Russbild september 2013

2013-09-30 07:42 #0 av: Teja-Bea

Russen är fantastiskt duktiga tävlingshästar. Denna månad går en rutinerad vinnarduo till kalendern.

Vinnarfotograf denna månad är 28-åriga Bea Jakobsson (Teja-Bea) från Eskilstuna.

Bea är van att bära på sin tunga kameraväska då den troget hänger på hennes axel i stort sett vart hon än åker. Speciellt om det är hästar i närheten! Bea lånade ofta mammas analoga gamla kamera redan som liten men det stora fotointresset kom när hon fick sin första egna digitalkamera 2004. Några år senare kom första systemkameran och sedan dess har utrustningen i väskan uppgraderats regelbundet. Idag fotar Bea både i studio och ute på "fältet".

Bea är uppvuxen på Stuteri Teja utanför Eskilstuna där hon alltid vart omgiven av både shettisar och gotlandsruss. Hon tävlade flitigt och framgångsrikt i ponnytrav de 18 säsonger man får köra, och tävlade även en säsong med varmblod. Men nu ligger tävlingsdressen och hjälmen på hyllan. Jobbet och den 6 månader gamla bebisen stjäl tiden.

Familjen sålde gården i Eskilstuna januari 2011 men äger fortfarande flera russ. De är utlånade för trav/avel i både Sverige och Finland.


September månads vinnarbild är på just en van vinnarduo. Bilden togs när storloppet Ica Maxis Rekordförsök gick av stapeln på Eskilstunas travbana. Ett lopp fyllt med gräddan av traveliten kan man helt enkelt inte missa och Bea var såklart där med kameran. Det blev ett spännande lopp med upploppsstrid mellan Tyson II-avkomman Tuffing och godkända hingsten Fantom. Men Camilla Ingerstad och hennes segermaskin Tuffing var strået vassare och vann på fantastiska nya rekordet 1.37,1!Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2013-10-01 19:41 #1 av: VeronicaP


Grattis till en fin bild :D


Anmäl
2013-10-15 09:57 #2 av: Frickan_mary

finaste tufing o millan 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.