Månadens russbild

Vinnande Russbild december 2012

2012-12-07 10:49 #0 av: Teja-Bea

Årets sista vinnarbild visar, som sig bör, russ i mängder med snö!

Vinnarfotografen i december är 27-åriga Bea Jakobsson (Teja-Bea) från Eskilstuna.

Bea är van att bära på sin tunga kameraväska då den troget hänger på hennes axel i stort sett vart hon än åker. Speciellt om det är hästar i närheten! Bea lånade ofta mammas analoga gamla kamera redan som liten men det stora fotointresset kom när hon fick sin första digitalkamera 2004. Några år senare kom första systemkameran och sedan dess har utrustningen i väskan uppgraderats regelbundet.

Bea är uppvuxen på Stuteri Teja utanför Eskilstuna där hon alltid vart omgiven av både shettisar och gotlandsruss. Hon tävlade flitigt och framgångsrikt i ponnytrav de 18 säsonger man får köra, och tävlade även en säsong med varmblod. Men nu ligger tävlingsdressen och hjälmen på hyllan.

Familjen sålde gården i Eskilstuna januari 2011 men äger fortfarande flera russ. De äldre är utlånade för trav/avel och de yngre är inackorderade med jämnåriga kamrater.

 

Månadens vinnarbild tog Bea på Stuteri Teja vintern 2010. Hingsten Silverboy 552 (Oidipus-Beata) tog med sin fru Månskära (Polett-Tejas Monela) på promenad i den knähöga snön. Men först måste man rulla sig ordentligt och gå igenom de snötyngda grenarna så man är ordenligt kamouflerad!

Bilden ligger Bea varmt och hjärtat då det fantastiske Silverboy inte längre finns med oss. Han lämnade en enorm saknad och ett tomrum efter sig.

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2012-12-07 17:53 #1 av: janehellen80

Grattis...

Medarbetare på Gotlandsruss i fokus

Av ett russ blev det russigt värre  Skrattande

Anmäl
2012-12-07 22:19 #2 av: Winner04

Grattis Bea :) Vackra Silverboy

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.