Annons:
Etikettmånadens-russbild
Läst 2996 ggr
Teja-Bea
9/29/11, 4:30 PM

Vinnande russbild - september 2011

Sommar och höst innebär mycket tävlande förvåra duktiga russ. Både på tävlingsbanorna och även i utställningsringen kämpar de om att få blir vinnare.

Vinnarbilden för september togs av Pernilla Hägg (Wruss) från Skövde. Pernilla är 40 år och har fotograferat gotlandsruss sedan mitten av -80-talet.

Rasen har funnits i hennes närhet sedan första favorithästen Stampe klev in i hennes liv i slutet av -70-talet. Stampe fanns hemma i Ronehamn och hans ägare hade precis vuxit ur honom och gått över till större häst. Pernilla var inte sen att ta tillfället i akt och hon började hänga i stallet och rida mer än vad den egna familjen egentligen hade intresse av. På den vägen blev det…

1993 köptes fölungen Wirka 3471 in, som senare kom att bli basen till Pernillas egna russuppfödning. Idag finns i familjen hennes dotter Wiranda 4235 samt Tjingeling 4342 med 1-årig dotter Tjolahopp.

Pernilla ha ett otroligt stort arkiv med russbilder - hon har t ex fotograferat de godkända hingstarna sedan slutet av 80-talet och det var bla. för att fylla på den samlingen som hon åkte till Gotland i våras.

På Svenska Russavelsföreningens hingstpremiering på Gotland visade Lena Martell upp superhingsten Tyson II som denna vackra dag premierades med ELIT. Samtidigt fick hon erhålla SUPER-ELIT för den numera avlidna Vagabond 360 (Far till Tyson).

Pernilla arrangerade bilden för att kunna sälja den till Tidningen Ridsport som hon ofta frilansar för. Och den är såklart värd att ha med i årets upplaga av Russkalendern!

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Annons:
[skuggandonna]
9/29/11, 5:17 PM
#1

grattis

från skugganlinamo Glad

[Tjiwi]
9/29/11, 6:30 PM
#2

Grattis!! Jättefin bild!

PernillaJ
9/29/11, 6:33 PM
#3

Den här bilden kommer verkligen att pryda sin månad i almanackan. Grattis Pernilla Glad

Upp till toppen
Annons: