Månadens russbild

Vinnande Russbild augusti 2011

2011-09-01 10:38 #0 av: Teja-Bea

Russommar = utställningar. Russfolket är riktigt duktiga på att ställa ut sina russ och många vackra russ syns på utställningarna runt om i landet. En personlig höjdpunkt är alltid hingstklassen.

Det är just en bild från hingstarnas esseutställning Generalmönstringen som blev publikens favorit i septembers omgång av månadens russbild.

Vinnarfotograf denna månad är rutinerade Pernilla Jobs från Dalarna.

Pernilla som är uppvuxen på Gotland studerade foto och film redan på högstadiet och blötte och nötte med svart/vit framkallning i skolans källare. Hon blev verkligen biten och följde upp studerina med en sommarkurs i Hemse med erkände fotografen Tommie Jacobsson.

Pernilla började rida redan som sexåring. Hennes kusins familj var gröna våg:are och hade några ponnyer, däribland russet Lotta. I början av 1980-talet lotsades hon in i ponnytravet och fick därigenom på allvar upp ögonen för gotlandsrussets förträfflighet.


Pernilla körde russ på ponnytravet tills hon föll för åldersgränsen 1991. Hon har sedan samma tid uppfödning i mindre skala. På gården finns 9 egna och två inlånade russingar. Här finns bla avelsstoet Deniz II 4745 och hennes tre avkommor. Hon har även lånat in stoet Vaquila 4709 och avelshingsten Gin 638. Och till hösten så kommer nytillskottet Rodfos från Lojsta Hed

Pernilla har även stort administrativt ansvar inom Svenska Russavels-föreningen och har hand om hingstlicensaerna och stamboksföringen i föreningen.
Vart femte år arrangeras Generalmönstring och då visas alla avelsgodkända russhingstar. Senast det var GM var 2007 och Pernilla tog denna bild vid evenemanget på Elmia i Jönköping.

Hingsten på bilden är numera ELIT-premierade Skotte 492 med visaren Malin Johansson vid tygeln. Det var en blåsig och kylslagen dag men med vackert ljus. Skotte var på hugget och visade sin fina trav. Men Elittravare som han är tyckte han nog att det kunde gått ändå fortare - kolla blicken!

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2011-09-01 12:59 #1 av: LindaMO

Va kul! Grattis Pernilla Jobs och Skotte! Ok, även syrran o Malin får hänga med på ett hörn Flört

Anmäl
2011-09-01 13:56 #2 av: skott

Ååhh vad skoj,tack pernilla för den mkt fina bilden på Skotte.

Anmäl
2011-09-01 15:11 #3 av: Kajhugo

Grattis Pernilla, en bra bil som tydligt visar månadens tema.

Och Grattis Anne till en fin hingst.

 

Anmäl
2011-09-01 18:37 #4 av: PernillaJ

Tack till alla som röstade på min bild, litet oväntat fast väldigt kul att den vann! Här är en annan ur samma bildserie (jag tog nästan 400 bilder den dagen) där man ser Skotte 492 och hans duktiga visare Malin på lite närmre håll. Fullt fokus på uppgiften.

PS. Jag är visserligen Gotlands-vän, men äkta kulla - av födsel och ohejdad vana Cool

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.