Uppfödare

Uppfödarstafetten - Stall Mys

2007-04-26 01:19 #0 av: ryttarn

Först ut i denna stafett är Stall Mys med Yvonne Sjöberg i spetsen. I denna stafett bestämmer den som presenterats vem som står på tur. Detta gör alltså att nästa presentation kommer bli någon som Yvonne har utsett.

 

Namn: Yvonne Sjöberg, Stall Mys

Beskrivning:

På den lilla gården Duvelund finns familjen Sjöberg (mamma Yvonne och barnen Linus, 18 år och Hanna 15 år). Avelsverksamheten bedrivs med två russton.

Att det blev gotlandsruss var som så mycket annat här i livet ett resultat av sammanträffanden. Ett möte med Curt Lindholm blev början till att jag fick förmånen att överta de sista av hans ston. Curt har en fantastisk kunskap om russet, han har varit med om en stor del av uppbyggnaden av aveln här på fastlandet. Det är många långa dagar vi fått lyssna på hans underhållande berättelser!


Russet är en fantastisk ponny med många positiva egenskaper: pigg, vaken, snäll och arbetsvillig. Med rätt handledning får man en bussig kompis som kan hävda sig i alla discipliner.

Vår avelsverksamhet är inriktad på småskalighet där vi får tid med alla hästarna. Unghästarna hanteras mycket av både barn och vuxna. De får lära sig att stå uppbundna i spilta på hösten som ettåringar. Eftersom betet vid gården bara räcker till avelsston och tävlingsponnyer blir unghästarna mycket transporterade.

Vårt mål är att få fram glada arbetsvilliga ponnyer med bra exteriör och rörelser, vi har ett speciellt intresse för ponnytrav och vi har sett det som en liten utmaning att få fram avkommor som kan tävla framgångsrikt med denna udda stostam.

Vi har haft förmånen att lätt kunna sälja våra unghästar, några har stannat här i Sverige medan andra gått på export till både Finland och Norge. Det är intressant att konstatera att vi kunnat sälja våra ponnyer utan annonsering, faktum är att det droppat in mail med förfrågan om unghästar varit till salu! Det är speciellt roligt eftersom vi inte har någon renodlad "trav-avel"! Dvs våra ston har ju inga av de mera kända, attraktiva travhingstarna i sin stam.

Vi känner att vi har fått mycket uppskattning för den tid vi lägger på att hantera unghästarna från de är små föl. Vi producerar hästar som ska brukas till sport och till stor del hanteras av ungdomar, då tror vi det är viktigt att hästen redan i unga år får lära sig vissa grunder i umgänget med människor.

 

Stuterinamn: Stall Mys

Hemsidesadress: www.stallmys.com

Kontaktinformation: telefon 0477-40051, 070-35 30 744
e-mail: y.sjoberg@telia.com

Russ Hingst/Hingstar

Russ ston:
Unett 3420 e. Pågen 208 u. Gunvor 2210. Prem A, berättigad till Elit, 40 poäng
Zara 3966 e. Fido 305 u. Roynett 3372, Prem AB, diplom, guldbelönad 41 poäng

Uppfödningar: Våra föl döps numera med prefixet "Mys". Unetts framgångsrikaste avkommor, hittills, är:

Ånett s gbr e. Nomad G 424, diplom, travrek. 1.58,2, äg. Jenna Kaipila, Finland och Zob-Zob s fux e. Vagotte 502, prestationsdiplom, diplom, kriteriesexa, derbyfemma, travrek. 2.00,9, äg Ellinor Yttergren, Gotland
Zara är mor till bl.a Mys Ärta s ljbr e. Vagotte 502, 39 p, travrek 2.07,2, 2.04,8a, äg Nina Lennström, Gotland

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

Jerker Klang,
medarbetare på ponnytrav ifokus

Gemenskap, glädje och fart - ponnytrav såklart!

Stuteri Isil, Sagolika Gotlandsruss

www.isil.se

Anmäl
2007-04-26 12:08 #1 av: Asagard

Oj, hur fungerar detta? Tänk om den som föregående uppfödare väljer inte vill vara med? Eller skriver ni upp de som vill vara med på en lista?!

I alla fall: Kul idé! Skrattande

Anmäl
2007-04-26 13:03 #2 av: ryttarn

Alt administreras genom mig så är det någon som, mot förmodan, inte vill vara med så får den senaste komma med ett nytt förslag.

Tror att detta kan bli bra....

 

Jerker Klang,
medarbetare på ponnytrav ifokus

Gemenskap, glädje och fart - ponnytrav såklart!

Stuteri Isil, Sagolika Gotlandsruss

www.isil.se

Anmäl
2011-08-19 12:57 #3 av: mys-trollet

har försökt komma in på hemsidan,www.stallmys.com, men det går inte Obestämd 

hade varit kul att kolla eftersom att yvonne tydligen har fött upp min lilla ponny Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.