Om sajten

Gotlandsruss iFokus sajtvärd & medarbetare

2008-04-10 22:18 #0 av: [Croneld]

Undrar Du vilka som arbetar med gotlandsruss iFokus? Vilka döljer sig bakom kulisserna här egentligen, vad har de för hemligheter och vad arbetar de med till vardags? Här kan Du få läsa en kortare presentation om personerna bakom deras alias.

Croneld - Christina Croneld 

Det är jag som är er sajtvärd och tydligen tillräckligt galen för att ha dragit igång den här sajten, men det är riktigt roligt och utmanande. Hästar och speciellt gotlandsruss blev tidigt mitt stora intresse, numera en livsstil. I Roslagen fann jag och min familj ett underbart hus på landet nära en fin insjö. Vi har tre barn i olika åldrar.

En av mina hemligheter är att jag gillar gamla westernfilmer.

Jag har arbetat i skolans värld sedan 20 år tillbaka och nu håller jag också på att bygga upp ett eget företag inom marknadsföringsbranschen. Nu hoppas jag att ni trivs på den här sidan och kommer finna diskussionerna givande och lärorika.

Väl Mött!

 

B.Jakobsson - Beatrice Jakobsson 

23 år är jag och bor tillsammans med pojkvännen i centrala Eskilstuna. Gotlandsrusset rinner med rätta i ådrorna och jag är väl praktiskt taget född i russboxen. Mamma och pappa har ett långt förflutet inom Russaveln och min kärlek för russen känns oundviklig!

Jag har tävlat ponnytrav aktivt i 15 år men nu på senare år så har aveln och exteriören intresserat mig mer och tävlandet avtagit. En av framtidsrömmarna är att hålla Stuteri Teja vid liv. Mitt liv kretsar kring hästarna på hundra olika sätt. Annars är Media ett stort intresse med webdesign, och så klart fotograferingen!

 

entill - Agneta Hecht

Jag heter Agneta Hecht, är i russkretsar mest känd som Agge. Är född under förhistorisk tid (1945) och kommer ursprungligen från Stockholm. Har varit russfrälst sedan tidig barndom och kört russ i över 50 år. Har två barn och åtta barnbarn. Är delaktig i Viking Ponnystuteri, som jag startade 1985. Huvudansvaret för stuteriet ligger numera på dottern med familj, men jag hjälper till när jag kan. Jag är utbildad "remsnidare", vilket betyder att jag tillverkar selar och annan utrustning till hästar. Håller kurser i läderhantverk, för folk som vill lära sig att tillverka egna grejor.

Jag är webmaster för Svenska Russavelsföreningen och Mälardalens Russavelsförening, vilket är en utmaning, när man som jag inte har någon datautbildning utan måste klura ut allt själv.

 

karisma - Malin Fjällborg

Jag heter Malin Fjällborg mer känd som tant lila. Började rida russ på 60-talet, tävlade första gången på mitten av 60-talet. Sedan har jag fuskat i Msv hoppning, varit amatörtränare på galoppen. Jag har fött upp hästar i över 20-år, fick mitt stuterinamn registrerat -91. Nu går nästan all tid till russen och lite till mina yorkar och den här sidan. Mitt riktiga yrke är inom sjukvården. Och min stora hemlighet är att plugga och gå kurser, då trivs jag som bäst.

 

Ryttarn - Jerker Klang

Jag är en man i mina bästa år (född -64) och driver tillsammans med mina fyra barn Stuteri Isil. Till vardags arbetar jag som IT-Konsult vilket innebär att jag reser mycket i Sverige och Norge. Under ponnytravsäsongen åker vi runt med några av våra ponnyer och tävlar runt om i mellansverige. Halkade in på russen genom ponnytravet och idag är det Russet som ras och som individ som intreserar mig mest och tar all min fritid. Vårt färsta russ, Jaritza 3873, köpte vi från Björksta stuteri för 5 år sedan. Brinner för att russet skall bli en större och mer difrensierad ras än vad den är idag. Annars är mina intressen, på den lilla fritid som blir över, böcker och musik.

 

Tittut - Liselotte Erixon

2-barns mor från världsmetropolen Odensala, med russ i sinnet sedan morbror Olle kom hem med det första 1976.
Arbetar till vardags med det mesta från skribent till dagisfröken. Lämnade byggbranchen efter 20 år för ett liv som frilansande extraknäckare. Arbetar också en del inom Svenska Russavelsföreningen, och är för tillfället en del av styrelsen och registraturen.

Ägnar alltför mycket tid åt denna trevliga sida med dess intressanta diskussioner och inlägg. Tycker också om gamla bilar och att sitta vid vävstolen eller med en stickning i händerna.

Relaterade länkar

 

 

 

Av: Croneld

Datum för publicering

  • 2008-04-10

Anmäl
2008-04-21 08:01 #2 av: [Croneld]

Publicerad idag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.