Utställningar

Resultat & bilder från Utställning i Odensala 2008

2008-06-09 01:37 #0 av: [Croneld]

Söndagen den 8 juni arrangerade Mälardalens Russavelsförening en försommarutställning.

Foto: Christina Croneld, utom bilden på Umbra
som är tagen av Liselotte Erixon och bilden på
Xento som är tagen av Helene Wallberg.

Domare: Carina Lockwall, Almunge

BIS: Umbra

reserv-BIS: Pärlemo

 

Klass 1 för 1-åriga  hingstar

Björksta Ymer Dar 37p

 

Klass 3 2-åriga hingstar

Bloka Kasper 38p 

 

Klass 4 2-åriga ston 

Qruella Dar 39p

 

Troya 37p

Tolängas Junita 35p 

 

Klass 5 3-åriga hingstar

Foto & Copyright: Maria Johansson

Njord 42p

 

Klass 6 3-åriga ston

Månsaga 40p

Juniette 38p

Jonerta Viking 37p

Conelia 36p

Zharanof 36p

 

Klass 7  4 _12 åriga ston utan föl

Pärlemo 42p res BIS

Dorotea 39p

Gerda 39p

Ester 38p

Plomona 37p

Qurry 37p

Hjördis 35p

Troya Viking 34p

 

Foto & Copywright: Liselotte Erixon
 

 

 

 

 

Copyright: Helene Wallberg 
 

 

Relaterade länkar

 

 

 

Av: Croneld

Personlig sida
 • Kontakta
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Datum för publicering

  • 2008-06-08
  Anmäl
  2008-06-09 15:39 #1 av: [Croneld]

  Några resultat saknas och kommer så fort de ligger ute på Mälar-russ hemsida. Bild på Xento saknas, någon som tog en?

  Anmäl
  2008-06-09 16:46 #2 av: PernillaJ

  #1 Vad fint att du fotograferade (nästan) samtliga deltagare Christina, tack för det!

  Anmäl
  2008-06-09 20:16 #3 av: Blokaruss

  Jättefina bilder! Kul att få se dem så fort. Jag vet inte vad jag ska tycka om vårt resultat - Joker 37 poäng är ju lite lågt men han är ju i väldigt gott sällskap med Duktig som fick 38! Kasper slår storebror till min stora förvåning med 38 poäng! Intressant utveckling. Kasper fick sin första last- och körträning och klarade det galant! Synd att han inte hade lika stort intresse för att visa upp sig - det tyckte han var helt onödigt tror jag!

  Tack allla som arbetade på utställningen. Det var bra anordnat och fint väder - nästan lite för fint - solbränna trots keps och solskyddsfaktor 25! Synd att så många lämnat återbud men det kom ju många fina hästar. Grattis till alla er som vann och fick höga poäng - nån gång kanske man själv kan hamna där när man arbetat lite mer med avelsarbetet!

  Anmäl
  2008-06-09 22:17 #4 av: Angel

  Tack för service med bilder!

  En fråga, var det "lågt" med poängen? eller vad säger ni som var där.. 

  Anmäl
  2008-06-09 22:30 #5 av: garrilina

  Tack för fina bilder, kul att se för oss som inte var där.Glad

   

  Anmäl
  2008-06-09 22:51 #6 av: Impulz

  #1 Nu blev det lite fel igen, det är Qveiars Huogin och inte MuoninFlört

  #4 Jag är ju ingen expert, men jag tyckte att det var ganska många fina hästar som fick lite lägre än vad jag tyckte att de var värda. Men jag ska inte klaga, fick ju 39p och fin kritik på Ella och 38p på Sune!Glad

  Anmäl
  2008-06-09 23:13 #7 av: Tittut

  Med risk för att vara partisk, tycker jag att Carina gjorde ett mycket bra jobb. Hon var försiktig med poängen, och det tycker jag är ett plus.

  Det var en del hästar som gått på höga poäng förut, bla min Dorotea, men som nu fick lägre, men efter det jag såg, var det inga "gratispoäng" och rangeringen i ringarna såg riktig ut.

  Som domare är man alltid påpassad, och det är lätt att hänga domaren om resultaten inte blev som man tänkt sig. Jag ska väl inte heller gå ut och yttra mig om mina domarkollegers arbete, men jag tycker det var en bra och rättvis bedömning, och är väldigt nöjd med de resultat och framför allt den kritik som lämnades på mina hästar. Jag tycker att hon fångade deras fel och förtjänster på ett riktigt vis, och det är ju det som är anledningen till att jag visar dem. Poängen är mer ett redskap att värdera och vikta det som står i kritiken.

  Liselotte Erixon, medarbetare på gotlandsruss ifokus
  ~~  Livet fick en skjuts, när vi skaffa russ  ~~

  Anmäl
  2008-06-09 23:42 #8 av: Angel

  Menade inget ont :) Det gör väl inget om det är konsekvent, och som du säger #7, rangeringen verkade stämma. Det är ju det som är så spännande med utställning, det kan skilja lite beroende på både form och domare.

  Anmäl
  2008-06-09 23:44 #9 av: Tittut

  # 8 jag förstod det, men jag tog chansen att säga vad jag tyckte om gårdagens resultat.

  Liselotte Erixon, medarbetare på gotlandsruss ifokus
  ~~  Livet fick en skjuts, när vi skaffa russ  ~~

  Anmäl
  2008-06-09 23:58 #10 av: Anna-Uppsala

  Jag tycker det är kritiken i sig som är det viktiga, och poängen är mindre intressant så länge domaren är konsekvent och håller SAMMA poängskala genom hela dagen - vilket CL ju gjorde på ett bra sätt!
  Så jag är faktiskt också nöjd med bedömningen, trots att Hjördis bara fick 35p. Hon rörde sig inte bra i går - nyskodd och ömfotad - och var dessutom loj i värmen, och då ska hon självklart ha mindre poäng än en dag när hon är i sitt esse. Om det inte blir någon skillnad mellan gångerna, utan ens häst alltid får sina vanliga poäng "som den brukar få" - är det ju ingen mening att ställa ut!
  :)

  Anmäl
  2008-06-10 00:18 #12 av: Norrveda

  Tycker också att Carina gjorde ett bra jobb! Kritik och rangering är viktigast och det var enligt min mening helt rätt. Vem säger föresten att den domaren som öser ut poäng är den som har rätt? En sån domare blir omtyckt av utställarna och som arrangör kan man vara säker på att få många anmälda!

  Anmäl
  2008-06-10 00:30 #13 av: Chirak-96

  Jag har inget att jämföra med eftersom det var Poffis första utställning. Men tycker att rangordningen i "min" ring var helt ok. Men nu har vi tränat på detta en gång och förhoppningsvis förstår hon vad hon ska göra till premieringen.

  Håller med Anna om att det måste skilja sig från gång till gång. Domaren ser ju bara hästen den dagen, och precis som oss människor har ju hästar oxå bra och mindre bra dagar.

  Hur det än går är det ju samma häst man har med sig hem som man åkte dit med = världens goaste russ!!!

  Anmäl
  2008-06-10 00:44 #14 av: Impulz

  Nej, jag tycker faktiskt inte att en domare som "öser ut" poäng är bra, det är mycket sämre. Det är för bra för att vara sant, det blir inte trovärdigt. Dessutom så leder det till att 40p snart är "dåligt" att få (!). Som jag ser det så tyckte jag att det fanns ponnyer som var sååå fina, men som fick lika eller lägre poäng än min Sune, och ja, han är min ögonsten, och i mitt tycke så ser man på honom att det är ett russ, men någon stjärna i utställningsringen kommer han aldrig bli. Det var så jag tänkte med att jag tyckte att flera var värd mer poäng än vad de fick.

  Anmäl
  2008-06-10 00:46 #15 av: Tittut

  # 13 Vilken fin bild på en rikig bagge! Jag håller tummarna till premieringen!

  Liselotte Erixon, medarbetare på gotlandsruss ifokus
  ~~  Livet fick en skjuts, när vi skaffa russ  ~~

  Anmäl
  2008-06-10 00:50 #16 av: Tittut

  # 14 Stjärnor i utställningsringen är det inte så många som blir, men det viktiga är att alla russ blir stjärnor för sina hussar och mattar, oavsett poäng!

  Liselotte Erixon, medarbetare på gotlandsruss ifokus
  ~~  Livet fick en skjuts, när vi skaffa russ  ~~

  Anmäl
  2008-06-10 00:57 #17 av: [Grabbarna-A]

  Nu gick det ju väldigt bra för min pålle så jag är väl oxå lite partisk, men det jag vill framför här är att när jag kom hem från Märsta så jämförde jag kritiklapparna, den från i fredags och den från i söndags. På båda är poängraden densamma och den skrivna kritiken var nästan identisk med varandra på båda, och det var inte Carina som dömde i fredags! Ibland kan det ju vara så att poängen kan skilja en del på bara några dagar med olika domare, men som tur var, inte i mitt fall Flört. Utställning ska ju vara för dagen. Sen tyckte nog jag att det var några till som borde fått guld Hemlis. Även hur det än går så har man ju samma mysiga underbara häst när man åker hem, vilken poäng den än fått!

  Anmäl
  2008-06-10 00:59 #18 av: Mixie

  Jag är jättestolt över min hästs 38 p :) Var helt hundra på att hon skulle gå sist i ringen men så kom hon två efter otroligt fina Månsaga vilket inte alls är fyskam!! Det var både hennes och min första utställning och vi tyckte båda att det var roligt!

  Bild, Carina Ainerud (hoppas det är ok carina?)

  Anmäl
  2008-06-10 03:42 #19 av: entill

  Kan bara instämma i kören med lovord över domaren. Tyckte också att hon träffade rätt med sin kritik. Om poängen ligger högt eller lågt har som sagt ingen betydelse, när den hamnar på rätt ställe. De senaste åren har ju poängen tenderat att bli högre och högre, och då tycker jag att de tappar i trovärdighet. Nu kändes det mera som på "den gamla goda tiden" vad gällde fördelningen av plaketter och poäng. Några få 42 poängare i toppen och en 34 poängare i botten (våran).  Jag är inte besviken på vår 34-poängare, och har inga bortförklaringar, hon hade inte en dålig dag eller var störd av värmen eller något annat, och jag tycker fortfarande att hon är ett liten fint russ. Poängen var inte heller orättvis. Det är ju faktiskt inte så långt mellan en 7:a och en 8:a. Och hon är duktig på travbanan när hon vill.

  Bild på utställningens "bottennapp"

  Agneta Hecht, medarbetare på gotlandsruss ifokus

  www.vikingponnycenter.se
  ~~  Livet fick en skjuts, när vi skaffa russ!  ~~

  Anmäl
  2008-06-10 08:46 #20 av: Anna-Uppsala

  Ja, det där med poäng som blir högre och högre är definitivt inte bra. Tvärtom!  Sedan tycker jag som sagt att det viktiga är att domaren håller samma poängskala hela tiden och inte plötsligt börjar sätta 8:or mot slutet av dagen för att folk klagat under lunchpausen.

  Integritet är ledordet, liksom! ;)  Sedan kan ibland en häst vara otroligt fin fast den inte är "korrekt" enligt alla konstens regler. Att ha utstrålning, se ut som "ett russ" och ha attityd är ju också saker som är jätteviktiga, men som kanske inte avspeglar sig i poängraden från en utställning där man tittar på sådant som korrekt benställning och rörelserna just för dagen.

  Anmäl
  2008-06-10 19:13 #21 av: GranoStall

  Det verkar i alla fall som om russen håller en ganska hög klass. Det var ju samma domare på utställningen på Ljusterö och där var de hägsta poängen 40p. Två av våra fick ju det men även de andra russen som var med på utställningen fick bra poäng, de som hade lägst var 38p. Jämfört med de andra raserna där poängen var mer sprid. Då blir man lite stolt att man är russägareGlad

  Anmäl
  2008-06-11 22:11 #22 av: C-Ainerud

  #18 Nu fick du mig att registrera mig Skrattande (nu blir Ebba glad) kan ju inte svara dig annars... Klart att du får sätta in bilder jag tagit! Kan då samtidigt göra reklam för Ebbas hemsida där det finns lite bilder från utställningen att kika på www.123minsida.se/ebbanbebban

  Här kommer min favorit från dagen!

  Anmäl
  2008-06-11 23:23 #23 av: Mixie

  #22 Haha snygging!! Du är så välkommen så! Eran sida är jättefin!

  Anmäl

  Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.