Hästhälsa & hästhållning

Utevistelse på vintern

2009-12-02 17:45 #0 av: [Croneld]

Nu under vintern gäller särskilda krav på utevistelse för hästar. Vi som hästägare har flera regler att hålla reda på, de ändras så det gäller att hålla sig uppdaterad om vad som gäller.

"Under den kalla årstiden (den tid då betestillväxt inte sker) får hästar hållas ute upp till 16 timmar per dygn utan tillgång till ligghall. Om du vill hålla din häst ute mer än 16 timmar per dygn måste hästen vara lämpad för det. Även terräng, underlag och andra yttre förhållanden måste vara lämpliga.

Om din häst är ute mer än 16 timmar per dygn under den kalla årstiden ska den ha tillgång till ligghall eller annan byggnad som ger hästen skydd mot väder och vind. Hästen ska också ha tillgång till en torr och ren liggplats. En ligghall för hästar bör normalt bestå av tre väggar och ett tak. Den öppna långsidan bör i normalfallet ha söderläge."

Håll dig uppdaterad och läs mer på:
Källa: www.jordbruksverket.se

Foto(c):Maggan S-Brussfl2.jpg

Anmäl
2016-07-08 13:45 #1 av: Keijke

Undrar vad som anses med lämplig terräng och underlag?

Anmäl
2016-07-11 21:47 #2 av: MagganS-B

Bilden är av mina hästar, dom har inget med inlägget att göra, är inomhus på nätterna och har ett skjul på dagarna.....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.