Månadens russbild

Vinnande russbild februari 2010

2010-02-26 12:54 #0 av: Teja-Bea

Bland februaris bilder fick vi se många exempel på härlig gemenskap. Men bilden på den pigga russfamiljen var den som vann medlemmarnas hjärta.

Fotografen till månadens vinnarbild, och även Gotlandsruss ifokus presentationsbild, är 25-åriga Beatrice Jakobsson från Eskilstuna.

Bea är praktiskt taget född i stallet då hennes föräldrar har jobbat med gotlandsruss enda sedan 1950-talet. 1985, samma år som Bea kom till världen, registerades stuteriet TEJA och idag ligger ett generationsskifte i luften då Bea planerar att driva stuteriet vidare.

Idag finns 11 russ på gården utanför Eskilstuna och flera är på väg. Silverboy 552 är stuteriets avelshingst och han är far till de två föl som väntas till sommaren. Förutom aveln är stuteri Teja flitiga på tävlingsbanan. Bea började tävla ponnytrav 1993 och kör i år sin 18:e och sista travsäsong bakom ponny. I och med det har hon satsat på hela fem gotlandsruss till start.

Bea utbildar sig idag till hästmassör. När hon inte är i stallet eller sitter med näsan i böckerna så är fotograferingen hennes största intresse. Hon fick sin första systemkamera 2005 och den välfyllda kameraväskan har sin givna plats på axeln när Bea lämnar hemmet.

Självklart är hästarna det vanligaste motivet. Ofta på diverse tävlingar och utställningar men också hemma i hagarna på stuteriet. Det var just en sådan dag, sommaren 2006, som vinnarbilden fastnade i minneskortet.

 

På bilden ser vi, från vänster Tejas Pegasus (ljbr föl), Valter (fux m.stjärn), Tejas Morian (sv föl), Tejas Pirana (br brevid Valter), Tejas Cemona (ljbr längst fram), Tejas Monela (mrbr öron bakom Cemona), Tejas Jarita (ljbr ungsto), Hults Pirita (lj fux). Nästan alla av dessa har ett släktskap, främst från Torsten Jakobssons sto Mona Lena 571 som han köpte på 50-talet. De enda som kommer utifrån är de två fuxarna, men så är Hults Pirita mor till både Tejas Jarita och Tejas Pegasus! (Läs mer om flockens släktskap på www.teja.se --> Hästarna)

Den stora russfamiljen gick alla längst bort i beteshagen och när den bekanta lock-visslingen ljöd genom luften satte de fart och närmade sig grinden i full fart! Solen glittrade och glädjen strålade om de nyfikna russen och Bea var såklart snabb fram med kameran.

Bilden är en av fotografens favoritbilder och hon är jätteglad att även medlemmarna på Gotlandsruss ifokus håller med!

 

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2010-02-26 16:40 #1 av: Tusen

Grattis, Bea. Bilden är som sagt bekant men inte desstå mindre vacker. Härliga färger med massor med russ!

Anmäl
2010-02-26 16:47 #2 av: Pernilla-N

Grattis! En underbar bild. Den skulle verkligen göra sig som stor plansch!

Anmäl
2010-02-26 16:48 #3 av: Teja-Bea

#2 Det går att ordna! Flört

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2010-02-27 00:32 #4 av: [Croneld]

Bilden är toppen, just därför har vi den som header på sajten.

Anmäl
2010-02-28 19:14 #5 av: stutericellys

Underbar bildGlad

Anmäl
2010-02-28 21:04 #6 av: [Russ-park]

"Gotlandsruss" uttryckar denne bild - av en övat fotograf !

Mvh. bj

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.