Annons:
Etikettmånadens-russbild
Läst 4471 ggr
Teja-Bea
3/27/10, 12:30 PM

Vinnande russbild mars 2010

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Juryn hade lite svårt att enas om vilka russ med djur-bilder som skulle gå till final. Men när omröstningen väl var igång så fanns det inga tvivel om vilken bild som var medlemmarnas favorit!

Vinnarfotografen i mars är snart 25-åriga Therese Edlund. Therese är uppvuxen i Skara, men flyttade som student till Uppsala där hon nu jobbar som resesäljare.

Therese fick sin första systemkamera för 6 år sedan och har vart flitig fotograf sedan dess. Hon fotar allt som kommer i hennes väg och har visat starka exempel på att träning ger färdighet i sin fototeknik.

Redan som barn började Therese umgås med hästar, via sin dagmamma. De hade främst travare men även ett par russ som direkt blev Therese's favoriter. Som 15-åring köpte hon sin första egna häst; 2-åriga russet Tejas Monique (e.Drömprinsen 460 u.Anemona 2266) från stuteri Teja i Eskilstuna. Therese och Monique tränade och tävlade trav tillsammans i några år och började senare ett samarbete på Axevallas travskola. Therese utbildades till travskoleinstruktör och Monique blev en populär travskolehäst.

Men utlandet lockade och drog i Therese och då hon påbörjade sin tidskrävande utbildning som resesäljare så valde hon att sälja tillbaka Tejas Monique till sin uppfödare.

Tack vare utbildningen och det gedigna intresset så reser Therese mycket och är faktiskt i skrivande stund i soliga Thailand, där kameran självklart följt med på resan. När hon inte är utomlands och fotograferar så försöker hon hålla kontakten med hästarna. Både genom vänners hästar och även såklart på travtävlingar när hon hinner med.

Mars månads vinnarbild togs vid ett stuteribesök hos Stuteri Teja. Therese's gamla pärla Monique fick ett föl 2008 och hon måste ju såklart åka och hälsa på den lilla! Väl i hagen flockade sig fölungarna kring Therese och kameran och det blev många fina bilder.

Just vinnarbilden är på hingstfölet Callibus (f.08 e.Tyson II u.Nova Roll) som gick på fölbete hos Teja under sommaren. Stuteriets hund Sasha är kompis med alla hästarna på gården och hon passade här på att hälsa på Callibus som verkade aningen skeptisk till det nya sällskapet. En känsla som Therese verkligen lyckats fånga i bilden!

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Annons:
nemesis
3/27/10, 1:19 PM
#1

Jättefin bild.. det är ju våran fina Callibus :-)

PernillaJ
3/27/10, 1:48 PM
#2

Väldigt charmig bild med mättade färger. Grattis Therese!

[Croneld]
3/28/10, 12:33 AM
#3

Grattis, bilden är underbar!

VeronicaP
3/28/10, 1:06 AM
#4

Grattis

ThereseE
3/28/10, 2:56 PM
#5

Tusen tack!:)

Teja-Bea
3/28/10, 3:11 PM
#6

#1 Jasså har ni köpt Calle! =)

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Annons:
murkla
3/28/10, 8:00 PM
#7

Jättefin bild!Skrattande

www.russmurkla.zoomin.se.  :) www.foreverliving.se

[Grabbarna-A]
3/28/10, 8:02 PM
#8

Grattis Glad

Chirak-96
3/29/10, 11:26 AM
#9

Grattis, min favorit Skrattande

Upp till toppen
Annons: