Annons:
Etikettridsport
Läst 8513 ggr
[Croneld]
2010-03-30 22:04

För dig som undrar vad HÄSTRALLY är?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Sveriges Hästvänners Riksförbund arrangerar hästrallytävling 9-11 juli 2010 på HUSEBY BRUK.

Det är unika med hästrallyt är att gammal som ung människa och liten som stor häst kan rida eller köra tillsammans.

doris07tur.gif

Det är jätteroligt och inte något komplicerat utan vi ska ha roligt tillsammans och med våra hästar.  Är man en familj kan hela familjen rida/köra tillsammans. Vi har inga krav på grönt kort eller någon annan kvalifikation för att vara med, däremot ska man vara medlem i SHR (50 kr under 15 år, 150 kr enskild, 200 kr familj på samma adress) och självklart ha en frisk häst.

Du och din häst gör allt i egen takt och ni samlar poäng för varje runda och station ni klarar av.  Den som samlat på sig mest poäng vinner tävlingen.

Alla får diplom.

Vi har också krav på att barn under 15 år inte ska rida/köra själva utan att någon vuxen är med.

Kontakta styrelsen om du tänker anmäla ditt barn så kan vi lösa det individuellt, för alla ska kunna vara med.

Här kommer en beskrivning:

Lördag och söndagen ser i princip likadana ut man startar med en station innan man går ut på en sträcka och när man kommer tillbaka så är det en station till.

Lördagen skiljer från söndagen med Maskeraden.

Maskeraden på lördagskvällen är frivillig och ger poäng.

Vi ser helst att du medverkar och det behöver inte vara så avancerat, huvudsaken är att man försöker klä ut sig.

Alla ekipage har en egen starttid om man inte vet med sig att man kommer att hålla ihop hela sträckan. Man skickas iväg med minst 2 minuters mellanrum eller så fort man är klar med stationen.

På sträckan finns en ideal tid som är väl tilltagen för att man inte ska stressrida/köra och man kan rida/köra in på + - 5 min från idealtid då ges full poäng för avklarad sträcka.

Tempot på sträckan bestämmer man själv.

Man bildar sina egna "grupper" eller rider/kör själv om man så önskar.

Man kan när som helst under sträckan bestämma sig för att rida/köra själv så man tillhör ingen grupp, huvudsaken är att man håller sig inom idealtiden + - 5 min för att få poäng.

Stationerna är hemliga tills det är dags att avverka dem, en station kan bestå av plastband som du ska rida/köra genom eller en hink med bollar som du ska plocka upp och rida/köra bort och lägga i en annan hink.

Stationen ska du klara på 2 min, full poäng blir det om du klara hindret inom 2 min, sen delas poängen efter hur du klarat stationen.

Har man ingen att rida tillsammans med så finns det alltid någon annan på rallyt som man kan rida tillsammans med.

Vi som deltar på rallyt är ett glatt och positivt gäng som hejar på varandra vid stationerna.

Du samlar dina egna poäng som sedan i sin tur ger dig din placering på tävlingen.

Du kan beställa anmälningsblankett till hästrallyt genom att maila jeanettee@telia.com eller gå in på hemsidan www.hastrally.com
Väl mött!

Om du vill bli medlem och vara med på deras aktiviteter, gå in på deras hemsida! De kommer att ha aktiviteter under hela året så kolla under aktiviteter.
Källa och med tillstånd av: www.hastrally.com

Bild: Christina Croneld

Annons:
[Croneld]
2010-03-30 23:35
#1

Jag har kollat upp var detta ligger:
Huseby Bruk ligger vid riksväg 23, 20 km sydväst om Växjö.

MagganS-B
2010-03-31 14:39
#2

Vi som är lite äldre minns "skandalen" på Huseby Bruk, då dåvarande ägarinnan blev frånskojad en massa pengar…..Lite onyttigt vetande! Ligger i alla fall precis vid vägen så man ser dom stora byggnaderna.

Verkar som en kul tävlingsform!

VeronicaP
2010-03-31 15:50
#3

Där har ju jag varit på riksutställning med shettisarna ;)

Russtoka
2010-03-31 23:53
#4

Det här är nåt jag skulle gärna vilja vara med i. Hoppas det blir något någon gång i närheten av där jag bor. Örebro län.

[Croneld]
2013-04-11 11:33
#5

Då var det snart dags för 2013 års Hästrally.

Det blir den 12-14 Juli.

På Fredagen har vi öppet Kl 15-21 då är ni välkomna.

Vi får hoppas på fint väder utan regn o åska även detta år.

Anmälningen ska vara inne den 20 Juni för att vi ska kunna fixa mat o husrum till dom som beställer det. Efter den 20 Juni så får ni fixa det själva. I mån av plats så kan ni anmäla er fram till 13 Juli kl 08-00. Men inte för mat o husrum. Om ni kan så är det bara att skriva ut Anmälningsblanketten på eran skrivare. Om ni vänder pappret så får ni plats på ett blad. För ni ska helst skriva under Anmälan.

Hästägarförsäkran innebär att du ska försäkra oss att din häst ej har några sjukdomar eller har träffat några sjuka djur den senaste tiden..Denna blankett lämnas vid ankomst till Hästrallyt.Veterinären tycker att alla Hästar ska ha en giltig vaccination, så ta med intyg när ni kommer.

 Anmälningsblankett Hästägarförsäkran

Det kostar Medlemsavgift familj 250 kr enskild medlem 200 kr barn under 18 år 50 kr…… Startavgift 200 eller 300 kr………. Hästhage 100 kr per natt…….. Husvagn 150 kr med el per natt. Uppställning av vagn, bil. eller dylikt att sova i 100 kr per natt, med el 50 kr.. Sängplats 150 kr natt.. Mat. Frukost 45 kr Lunch 70 kr Kvällsmat 70 kr Grillning 150 kr Barngrill 50 kr. Finns tillgång till dusch..Toalett, Om ni vill ha el så ta med elkabel. Det enda som kostar är medlemsavgift + Startavgift, Sen är det upp till er om ni vill sova eller att ha hage för hästen, mat kan man ha med själv om man vill annars finns det att köpa..

Vi rekommenderar att man har hjälm o skyddväst vid ridning o körning. All ridning o körning sker på egen risk.

Är det något ni undrar över så är det bara att skriva några rader till 1freddy@telia.com eller jeanettee@telia.com

Nu har vi gjort lite ändring på Hästrallyt. Vi kommer att ha 2 olika tävlingar båda börjar på Lördag, den ena slutar på Lördags kvällen efter maskeraden, den andra håller på till Söndags kväll, Så dom som tycker det är för mycket att vara båda dagarna kan nu pröva på att vara med en dag, poängen räknas för varje tävling A räknar till Söndag, B räknas till Lördags kväll, Har man anmält sig till B tävlingen får man inte fortsätta att tävla i A tävlingen på Söndagen. Samma gäller för A tävlan där får man inte sluta på Lördagen om man ger upp på Lördagskvällen så kommer man sist i A tävlingen. Hoppas det låter lätt. Eller är det bara som jag tror att det är. Är det något som ni undrar över så är det bara att meila detta till jeanettee@telia.comeller1freddy@telia.com

 www.hastrally.com

orangeh
2013-04-11 15:32
#6

Har varit med i norrhälsinglands hästrally fem år på raken, bland det roligaste som finns! :'D

Annons:
[Croneld]
2014-03-13 18:07
#7

Hästrally 2014, se mer på www.hastrally.com

Upp till toppen
Annons: