Tävlingar på sajten

Hon vann biljetterna till Globen!

2010-11-03 19:33 #0 av: [Croneld]

Ett stort grattis till Tina som vann de eftertraktade biljetterna till Stockholm Horse Show 2010 på Globen med sin fina bild på gotlandsruss i frihet.

Tina berättar att russen bilden är Kurt Larssons ston som gick i Fanérs hage för ca 2 år sedan. I täten är det stoet Fredja med fölen Mefa (brun) och Media (ljussvart) i hasorna. Efter det Mefas mamma Ganis. Uppe till höger ser man (fuxen med oregelbunden bläs) Gindra, ett mycket fint sto, en av Kurts bästa. Anledningen till att det var en sådan himla fart var att man släppt in något nytt sto till Fanér och då blev det minsann galopptävling i hagen!

Vem är du som fotograferat vinnarbilden?
Mitt namn är Tina Rodahl,  mitt intresse för russ började i tidig ålder, redan när jag var 8 år. Min kusin bor granne med Kurt och hans stuteri och hästintresserade som vi var så hängde vi hos honom nästan varje dag under sommrarna som små. Jag har under årens lopp varit med ute på ett pluraliskt antal premieringar och utställningar, ridit in och tränat både hingstar och ston hos Kurt.

Min första kärlek i Kurts stall var tigrerade stoet Eja, henne red jag in när jag var 12 och vi hoppade flera clearrounder något år senare. Ejas första föl, Juvel, eller Jojje som vi kallade honom ligger mig också varmt om hjärtat, han är en fantastiskt personlighet. Sista hästen jag red in var stoet Jota, hon var en brud med klös så att säga. Väldigt snabb, pigg och tonvis med sto-attityd. Lärde sig massor väldigt snabbt och kunde i slutet galoppombyten och skänkelvikningar. Efter det så slutade jag där borta och tog mig an stora hästar istället, för ca 2-3 år sedan.

Tyvärr kan aldrig halvblod mäta sig med russen. Jag älskar russ för deras mångsidighet, och okomplicerade temprament. En härlig attityd och trevlig inställning till det mesta. Och russ försöker jag fortfarande ha en del av min vardag, hittills har Eja bara fått ett enda stoföl, och detta sålde Kurt något år efter att jag hade slutat. Av en ren slump hittade jag ägaren på facebook, och hälsar frekvent på hemma hos dem och umgås lite med Ejas dotter, eller "mitt barnbarn" som jag brukar säga! Hon är härlig och i många avseenden en kopia av sin mamma!

Under hela tiden som ryttare och russälskare så har fotografi genomsyrat allt. Det är en hobby som går hand i hand med hästarna så att säga, skönt är det eftersom det ena inte behöver utesluta det andra. Många bilder har det blivit under årens lopp och passionen för fotografi bara ökar. Nuförtiden fotar jag givetvis fortfarande hästar, men har även utvidgat detta till att innefatta  natur, macro och mycket mer. När tillfälle erbjuds så jobbar jag som det och mot en mindre summa fotograferar folks djur, bröllop och liknande, mest för skoj. Det är en rolig hobby där pengarna går till att utöka fotograferingen ännu mer, med nya objektiv, blixtar m.m.

Någon gång i framtiden kommer jag att utöka min familj med ett russ, det vågar jag svära på. Min relation till russ är en livslång förälskelse!

Mvh Tina

Anmäl
2010-11-03 19:36 #1 av: [Croneld]

Ett stort GRATTIS och jag hoppas vi får se mer av dina bilder i framtiden. Ha en underbar dag på Globen!

Anmäl
2010-11-03 20:56 #2 av: janehellen80

Grattis Tina!!!  Du är alltid välkommen hem till oss..  skickar med bild på Tinas "barnbarn" som Tina fotograferat :)

Medarbetare på Gotlandsruss i fokus

Av ett russ blev det russigt värre  Skrattande

Anmäl
2010-11-03 21:27 #3 av: Stoodyear

Tack tack så mycket! :)

En bild till på mitt "barnbarn", bara för att hon är bland det sötaste jag vet!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.