Månadens russbild

Vinnande russbild - December 2010

2010-11-25 10:09 #0 av: Teja-Bea

Vintern är här och julen närmar sig med stormsteg.

Som överlägsen faovit i decembers bildtävling ser vi en nyfiken fölunge i en härligt julig snöskog.

Fotograf till denna vinterbild är Pernilla Jobs från Norr Bergsäng i Dalarna. Pernilla syns ofta med kameran i handen och började faktiskt redan som tonåring. På högstadiet gick hon extrakurser i svart/vit fototeknik och gick senare även sommarkurs i fotografering. Ambitionerna med fotograferingen har varit höga, men det var inte förens hon för fem år sedan investerade i en systemkamera som hon kunde fånga de bilder hon verkligen önskade.

Pernilla växte upp med hästarna på granngården. Hon började rida redan som 6åring och gick i tonåren över till ponnytrav. Nu är det ju länge sedan hon föll för åldersstrecket som ponnykusk, men russen finns såklart fortfarande kvar.

Idag finns sju russ på gården. Två tvåårsston, två avelsstons som förhoppningsvis är dräktiga med lånehingsten Lon 483 och två årssföl, varav den ena fastnat på vinnarbilden.

 

 

"December månads vinnarbild togs 20 oktober i fölhagen här hemma på gården. Dagen innan kom första snön och all nysnö glittrade i solen. Det var så vackert all kameran fick följa med ut till hästarna.

Bilderna blev flera i fölhagen och jag var precis på väg till nästa hage när jag i ögonvrån såg att årsfölet Vala (e.Micklas 571 u.Vaquila 4709) nyfiket följde efter. När jag stannade så stannade även hon och parkerade precis under en snötyngd björk. Vala är en lite blyg tjej och hon kikade på mig med rådjursögon. Jag hann precis få upp kameran och ta bilden innan hon fnös, snodde runt och virvlade iväg tillbaka till flocken."

 

Ett varmt grattis till en vacker och kall vinterbild!

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2010-11-25 10:32 #1 av: johannaolofsson

Jättefin bild Pernilla, min favorit!

Anmäl
2010-11-25 13:07 #2 av: MagganS-B

Jättefin bild! Grattis Pernilla!

Anmäl
2010-11-25 13:24 #3 av: VeronicaP

Jättefin bild Pernilla och detta var min favorit bild :D


Anmäl
2010-11-25 14:43 #4 av: [Tjiwi]

Favorit bilden vann, GRATTIS!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.