Annons:
Etikettmånadens-russbild
Läst 2886 ggr
Teja-Bea
11/26/10, 11:33 AM

Vinnande russbild - November 2010

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vi har nu lämnat hösten bakom oss. Men det är härligt att minnas tillbaka till de vackra färgerna.

Det var otroligt jämt in i det sista i novembers omröstning av vackra höstbilder. Till slut var det russen som har lunchpaus i den mysiga dimman som drog längsta strået.

Vinnarfotograf i november är Charlotte Carlberg (carcha01) från Toarps gård i Skåne. Charlotte är en fotoveteran som började fotografera redan i 7-årsåldern och har haft ett antal olika kameror sedan dess.Charlotte träffade sina första russ på Norrköpings Ridhus i slutet av 50-talet och fortsatte sedan på Stall Hageby där hon fick både rida och köra russen - och hon var russbiten.

När Charlotte var 15 köpte hon sitt första russ, genom avbetalning och med att jobba extra på kvällarna efter skolan. Det var stoet Lilltös 601 (e.Raketen 102) som var värd allt arbete. Lilltös fick senare fem föl med olika hingstar och levde tills hon blev 23år. Lilltös gav mersmak och Charlotte har fortsatt med flera russ och uppfödning i liten skala. Idag finns fyra russ på gården, alla med Dröm och Raketen i stamtavlan. Hon har nu vart lycklig russägare i 44 års tid och hoppas på flera fina år framöver.

Vinnarbilden fångade Charlotte en disig septemberdag 2005 då hennes russ Snapphane (e.Jucent), Salvia (e.Amadeus) och Salomon (e.Granit) när de stog och tuggade hö i hagen i Toarp.

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Annons:
Maddus
11/26/10, 3:56 PM
#1

Grattis Charlotte jättefin bild :)

[Croneld]
11/26/10, 5:36 PM
#2

Grattis, härlig bild!

carcha01
11/28/10, 11:26 PM
#3

Tack så mycket! Kul att få med en bild i nästa års kalender. Glad

Upp till toppen
Annons: