Månadens russbild

Vinnande framsida Russkalendern 2010

2010-12-10 11:45 #0 av: Teja-Bea

Alla bilderna i kalendern är framröstade och så är nu även framsidan.

Trots otroligt hård konkurrens så vann den söta fölbilden en relativt överlägsen seger i omröstningen om vilken bild som ska bli framsida på russkalendern 2011.

Fotograf till framsidans bild är en ny stjärna bland våra duktiga russfotografer, blott 15åriga Felicia Andreasson (flisan95) från Stockholm.

Trots sin ringa ålder är Felicia ganska van vid kameran. Hon började redan som 10åring att i smyg låna storasysters kamera och till slut tjatade hon sig till en egen systemkamera.

Hästar är det absoluta favoritmotivet och det blir många bilder på kompisarnas hästar.

Felicias första kontakt med gotlandsruss var när hon under en semester för några år sedan bodde på en bodgård på Gotland. Granne med gården gick några russ och Felicia var snabbt fram och hälsade på dem och deras ägare Beatrice som tävlar ponnytrav. De två blev goda vänner och har följts åt i träning och på tävlingar under somrarna.

Felicias enda kontakt med russ idag är de som hon träffar hos Beatrice på Gotland. Hon rider islandshästar i Stockholm men hon drömmer om att en dag ha ett (eller flera) egna russ då hon tycker det är en så otroligt underbar ras!

 

Bilden på framsidan av 2011-års kalender fångade Felicia när hon var på Lojsta Heds årliga premiering. Varje år de är på Gotland så passar hon och hennes familj på att besöka de härliga russen och speciellt vill de inte missa indrivningen av de vilda hästarna, som är så häftligt att kolla på!

Just denna bild tog Felicia för 2 år sedan. Flocken var samlad och hade börjat lugna ner sig. Fölungarnas busiga energi började vakna igen och en bäbis började retas lite med sin mamma. Felicia fick en rad söta bilder men vinnarbilden är en av hennes personliga favoriter, som hon anser visar äkta gemenskap mellan mor och dotter.

 

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2010-12-16 17:59 #1 av: flisan95

Gud va kul! tack till alla som röstade på mig!! :) :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.