Annons:
Etikettmånadens-russbild
Läst 2773 ggr
Teja-Bea
2015-02-02 14:34

Januaris Russbild 2015

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En sällsam överlägsen seger gick till den idylliska slädbilden från Götene.

Vid årets första omröstning av russbilden var medlemmarna nästan helt överens om att segern skulle gå till den vackra och idylliska slädbilden i ett vintrigt Götene.

Vinnarfotograf är 45-åriga Ann-Kristin Åslund, 45 år från Götene vid Kinnekulles fot. Ann-Kristin fotar framförallt till vardags där det blivit många bilder genom åren. 

På en gård i Lillhärdal, i närheten av där Ann-Kristin växte upp, fanns gotlandsruss som hon fick vara med och både rida och köra. Idag har hennes sambo har en antal russ så det blir fortfarande tillfälle till att åka efter russ, men dock inga egna.

Vinnarbilden tog Ann-Kristin i mellandagarna då de äntligen fått ett fint pudertäcke av snö och några minusgrader. Såpass att det var lönt att dra fram släden och spänna för ett gotlandsruss. 

Släden, pälsen och fälltäckena kommer från Härjedalen och kom väl till pass i kylan. Godkända hingsten Arn de Gothia 640 är förspänd och ägaren Per-Anders Sekund sitter väl påpälsad vid tömmarna. 

Det blev flera fina turer den korta tid snön låg kvar. Vid en av turerna fick grannen åka med och det bjöds på glögg vid en jaktkoja medans Arn de Gothia snällt väntade. 

Mer idylliskt än så kan det knappast bli.

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Annons:
Reko
2015-02-06 10:21
#1

Snö, check!

Fullmåne, check!

Klarnar det bara upp blir det slädtur i månsken i kväll…

MagganS-B
2015-02-06 10:23
#2

Bilden är jättefin! Dom ljusa färgerna mot den mörka skogen, verkligen effektfullt! Grattis!

Upp till toppen
Annons: